Zomerexpositie ‘Op Wieringen’ in Hippolytuskerk

 30 JULI 2018    WEX
 
In de Hippolytuskerk aan het Kerkplein te Hippolytushoef is in de zomermaanden een gevarieerde tentoonstelling te zien onder de titel ‘Op Wieringen’. Dit in het kader van het voor deze periode inmiddels gebruikelijke thema ‘open kerk’.De expositie is niet alleen interessant voor toeristen maar zeker ook voor plaatselijke bewoners. Er wordt teruggekeken naar een ruime periode van het leven op Wieringen; zo vanaf het begin van de 20e eeuw.

Met voorbeelden van de klederdracht rond 1900 die getoond kunnen worden door de welwillende medewerking van het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Met een groot aantal schilderijtjes van Gert Rasch die zich onder andere toelegde op het naschilderen van oude ansichtkaarten en daarmee een tijdsbeeld schiep. Met verder een groot aantal curiosa, snuisterijen, souvenirs die gewoon leuk zijn en hebberigheid of een glimlach opwekken. Niet te vergeten ook interessant materiaal van de Historische Vereniging Wieringen, als toelichting voor echt geïnteresseerden.
 
Zaterdag 14 juli werd de expositie geopend. In de sfeer van het getoonde en passend bij het getoonde tijdsbeeld werd het openingsevenement muzikaal verlevendigd door trekzakduo ‘De Madjes’. Bekijk hier de foto's.

De expositie is ingericht door de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) samen met al genoemde vereniging en genoemd museum. Bezichtiging vanaf zondag 15 juli tot en met de Open Monumentendagen op 8 en 9 september. Uitgezonderd maandagen elke dag van 13.30 tot 17.00 uur.
    
terug