Zoek jezelf

 22 FEBRUARI 2018    JEANETTE ZOMERDIJK & MIJNEKE BUURSINK
 
Over ‘Zoek jezelf’ ging het tijdens de bijeenkomst van de gespreksgroep ‘Samen’.Na het aansteken van de kaars en een moment van stilte werd er dan ook allereerst geluisterd naar het lied ‘Zoek jezelf’ van Van Kooten en Bie: vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf.
 
Daarna werd het verhaal verteld over een gesprek tussen het hart en het hoofd. Hart vraagt aan Hoofd waarom die een schild om haar heen heeft geplaatst. “Voor je eigen bestwil”, zegt Hoofd, “het schild beschermt tegen de pijn.” Maar dat wil Hart niet. Met een schild om haar heen kan ze geen liefde voelen of liefde ontvangen. Hart is ervan overtuigd dat de kracht van haar energie veel sterker is dan de angsten en zorgen waar Hoofd haar met het schild tegen wil beschermen. Met een schild om haar heen zou haar leven zinloos zijn, want dan zou ze niet in staat zijn haar energie aan de wereld te geven. Dan zou haar leven doods zijn. Hart weet dat ze, als ze gekwetst wordt, altijd in staat zal zijn om te helen.
 
Na het verhaal werd er een tekening gemaakt of geschreven vanuit het hart op een groot wit hart: wat is belangrijk voor jou om dicht bij jezelf te blijven? Daar werd vervolgens over gepraat.
 
Tot slot werd er, met behulp van een waxinelichtje, het licht ontstoken voor een ieder persoonlijk en werd het lied 'Licht dat ons aanstoot in de morgen' gezongen.
    
terug