zondag 12 juni 2016

Viering voor jong en oud met de Zwerfkeitjes

Locatie: 
 Hippolytuskerk, Kerkplein 17 te Hippolytushoef
Tijdstip: 
 9.30 uur

Zondag 12 juni is er een viering voor jong en oud in de Hippolytuskerk. De dienst is voorbereid door ds. Albert van Dorssen en een werkgroep van vijf gemeenteleden. Het leuke van deze viering is de aanwezigheid van de Zwerfkeitjes! Omdat de kerk verbouwd wordt, gebeurt alles in dezelfde ruimte. Dat is nog eens gezellig!

Het prentenboek dat centraal staat bij de Zwerfkeitjes, sluit mooi aan bij de schriftlezingen die voor de volwassenen aan de orde komen. Na de beamer-presentatie, waarbij het boek wordt voorgelezen, gaan de kinderen aan het knutselen. De werkgroep gaat dan verder met de viering voor de volwassenen.

De lezingen riepen tijdens de voorbereidingen bij de leden van de werkgroep weerstand op. Ze gaan over het volgen van Jezus. Maar moet dat nu zo, op die manier? De viering begint om 9.30 uur en het orgel wordt bespeeld door Frans Visser. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.Zwerfkeitjes is de naam van de groep kinderen van 0 tot 7 jaar. Zo’n vijf keer per jaar is er een viering voor de Zwerfkeitjes. In deze viering staat een verhaal centraal, dat aansluit bij het thema van de kerkdienst. Na het voorlezen wordt er creatief met het verhaal aan de slag gegaan.


 

terug