zondag 4 oktober 2015

Theaterprogramma 'Etty Hillesum' door Vocalgroep Choral

Locatie: 
 Maranathakerk, Prins Hendrikstraat 1, Castricum
Tijdstip: 
 16.00 uur
Prijs: 
 Toegang vrij

De gezamenlijke werkgroepen voor "Kerk en Israël" in de regio's Hoofddorp, Haarlem en Alkmaar organiseren gezamenlijk een theaterprogramma over de dagboeken en het leven van Etty Hillesum. Het leven van deze Joodse vrouw werd gekleurd door een onstuimig en soms grillig karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty Hillesum werd in 1914 geboren en stierf, 30 jaar oud, op 30 november 1944 in Auswitsch.

Etty beschrijft in haar dagboeken een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze is op zoek naar liefde, naar verbinding met zichzelf en met anderen, naar de dingen achter de dingen, naar God.

Haar werk toont een levenskunstenares die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positiviteit te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze wil zichzelf niet zien als slachtoffer, overgeleverd aan machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en in jezelf de dingen te verbeteren.

Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Vocalgroep Choral in dit indrukwekkende theaterprogramma vorm te geven.

Na afloop van de voorstelling is er een hapje en een drankje en gelegenheid de acteurs en zangers te ontmoeten.

Vrijwillige bijdrage bij de uitgang.
 

terug