Startzondag 2016: Deel je leven Startzondag 2016: Deel je leven
 5 MAART 2016
 
'Deel je leven’ is het thema dat de Protestantse Kerk dit jaar hanteert voor de startzondagmaand, september.​We delen ons leven met velen. Met gezin, met vrienden, met collega’s, met gemeenteleden. We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk. We verbinden ons met de gemeenschap om ons heen.

Je leven delen begint klein. In het leven van alledag, thuis in het gezin, op het werk met collega’s. Maar we delen ons leven ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de kerk, met de mensen die op ons pad komen.

We delen in vreugde en in verdriet. We delen in twijfel en in geloof. We delen met mensen die we zelf uitzoeken maar ook met mensen die we niet zelf uitzoeken maar ons nodig hebben.

Op www.protestantsekerk.nl/startzondag verschijnen vóór 1 mei suggesties en werkvormen bij dit thema, waarmee gemeenten hun Startzondag inhoud kunnen geven en desgewenst van het thema hun jaarthema kunnen maken.


Bron: Protestantse Kerk Nederland


 
terug