Noodhulp overstromingen Nepal en Bangladesh Noodhulp overstromingen Nepal en Bangladesh
 2 SEPTEMBER 2017
 
Inmiddels zijn meer dan 42 miljoen mensen getroffen door overstromingen in Bangladesh, Nepal en India. Door onder meer modderstromen zijn er minstens 1200 doden. ICCO en Kerk in Actie bieden samen met lokale organisaties noodhulp: voedsel en schoon drinkwater.In het interview met Radio 1 Journaal vertelde Pepijn Trapman die namens Kerk in Actie en ICCO als regiomanager in het gebied actief is over de huidige situatie: "We kunnen nog niet iedereen bereiken, maar wel heel veel mensen. Door onze permanente hulp in Nepal en Bangladesh weten we de routes goed te vinden en hebben we al vele noodhulppakketten uit kunnen delen. De hulp richt zich nu echt op het bieden van voedsel en veilig drinkwater. Waar het kan zorgen we ook voor onderdak, maar gezien de grootte van de ramp is dat heel lastig."

Veel steun vanuit kerken voor Nepal en Bangladesh
In de eerste week na de oproep hebben Kerk in Actie en ICCO een bedrag van minstens € 50.000 opgehaald. De verwachting is dat de komende week meer mensen hun donatie overmaken. Dat is ook nodig, want om de gezinnen in Bangladesh en Nepal te helpen is zeker 2 miljoen euro nodig. In veel kerken wordt ook gebeden voor de slachtoffers.

Eerder deze week is al € 160.000 overgemaakt voor de noodhulp in het gebied. Het geld zetten we in voor de aanschaf van noodhulppakketten. Zo werden er in samenwerking met de Nepalese organisatie CCDN onder meer 600 huishoudens uit Rautahat in Nepal geholpen en in Bangladesh bieden we met partnerorganisatie Gana Unnayan Kendro (GUK) noodhulp aan 2300 families in Gaibandha en 500 families in Kunderpara Char (regio Sadar).

Help de slachtoffers in Nepal en Bangladesh
Maak uw bijdrage over op NL 89 ABNA 0457 457 457 ter name van Kerk in Actie - Noodhulp Bangladesh en Nepal of doneer online.


Bron: Kerk in Actie


 
terug