NBG beantwoordt bijbelvragen tijdens The Passion NBG beantwoordt bijbelvragen tijdens The Passion
 11 APRIL 2017
 
Waarom is het vandaag 'Witte' Donderdag? Wie was Petrus? Veel mensen hebben vragen over het lijdensverhaal van Jezus. Tijdens de tv-uitzending van The Passion kunnen ze die via Twitter met de hashtag #bijbelvraag stellen aan het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).


Foto: EO/KRO-NCRV, Willem-Jan de Bruin

Kijkers krijgen antwoord op hun vragen van een bijbelwetenschapper van het NBG. "Op deze manier brengen we het bijbelverhaal over Jezus’ lijden en opstanding dichter bij mensen", zegt bijbelwetenschapper Roelien Smit van het NBG. "Veel mensen hebben vragen bij dit belangrijke verhaal, dat vertelt hoe de dood is overwonnen."

Ook vorig jaar beantwoordde het NBG bijbelvragen over het lijdensverhaal tijdens The Passion. Het NBG kreeg de meest uiteenlopende vragen van het publiek, zoals: "Waarom heet Goede Vrijdag 'goed'?" en: "Waarom droogde Maria Jezus’ voeten met haar haren? Er waren toch handdoeken?"

De Bijbel dichtbij
Het NBG is partner van The Passion om daarmee de Bijbel dicht bij miljoenen kijkers te brengen. Het NBG geeft onder meer advies over hoe het tv-drama zo dicht mogelijk aan kan sluiten bij de bijbeltekst.


Bron: NBG
terug