Multimediahoek in ons monumentale kerkgebouw

 14 JUNI 2021
 
Bij vieringen en andere activiteiten in de Hippolytuskerk wordt in toenemende mate een beroep gedaan op multimedia: de beamer voor visuele ondersteuning en livestream voor uitzenden van vieringen op internet.De technische ondersteuning hiervan door het stream- en beamteam gebeurt vanuit provisorisch ingerichte hoekjes in de kerkruimte. Op elke plek was er wel wat aan te merken. In samenspraak met de kerkenraad en enkele gebruikers van de kerk is voorgesteld om de hoek achterin de kerk waar de regelkast van de geluidsapparatuur staat, waar nu 3 bankjes staan, om te bouwen tot multimediahoek.

Waarom investeren in een multimediahoek?
  1. Het visueel ondersteunen van vieringen en andere activiteiten in de kerk heeft al vóór coronatijd zijn meerwaarde bewezen.
  2. Het streamen van de vieringen heeft ons bij elkaar gehouden en bemoedigd in coronatijd. Maar het heeft ook meer betrokkenheid gecreëerd. Een gestreamde viering bereikt bijna standaard 2x zoveel mensen als dat er bezoekers waren in de kerkdiensten vóór coronatijd.
  3. Andere activiteiten in de kerk worden ook ondersteund met beam en stream, zoals de 4 mei-herdenking en uitvaarten.
  4. Multimediagebruik past in onze visie en missie van kerkzijn in deze tijd. Dat vergt aanpassingen van het kerkgebouw aan moderne behoeften.
Op 6 juli 20.00 uur is er een uitlegavond, jullie zijn welkom.

Heeft u vragen of opmerkingen:
scriba@pgwieringen.nl, 06-27311331

Hoe ziet het eruit

Sfeerimpressie:

Het geheel neemt in de lengte 10 cm minder ruimte in dan de huidige bankjesopstelling. De diepte is nagenoeg gelijk met de huidige opstelling. Het is de bedoeling dat in ieder geval 2 bankjes gerecycled worden, dus er is maar 1 bankje zitverlies. Er wordt een podium van 50 cm hoog gebouwd met daarop een tafel van 410x60x90 cm.

Namens de kerkenraad,
het streamteam: Inge, Chris, Ralph (van Dongen), Klaas, Erzsébet
het beamteam is ook ingelicht: Leny, Paul, Rob, Klaas, Erzsébet
    
terug