Lekkere start van het nieuwe seizoen

 8 SEPTEMBER 2015
  
Zondag 6 september ging het nieuwe kerkelijk seizoen van start. De Protestantse Gemeente Wieringen vierde de startzondag op bijzonder lekkere wijze, namelijk met een barbecue.

De Diaconie organiseerde de barbecue om de vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten en om samen met de andere gemeenteleden de aftrap te geven voor het nieuwe seizoen. De familie Eilander stelde haar tuin aan de Hollebalgweg beschikbaar. Een kleine honderd mensen gaven enthousiast gehoor aan de uitnodiging.
 
De middag begon met een korte dienst, die was opgezet door twee leden van de kerkenraad, Joop Hoving en Tineke Visser. Het thema was ‘Mijn naaste’. Er werd gezongen met keyboardbegeleiding van Ralf Hania. Ook de Zwerfkeitjes hadden een dienst. De wekelijkse bloemengroet ging naar de gastheer en –dame. Vervolgens kon er gesmuld worden van de heerlijkste barbecuehapjes, natuurlijk ook met een lekker drankje erbij.
 
De middag was tot in de puntjes georganiseerd: verkeersregelaars, goed verzorgde catering, tafels en stoelen, een geluidsinstallatie, een trampoline voor de kinderen en ga zo maar door. Er stond zelfs een grote partytent met terrasverwarmers. Dat er af en toe een buitje viel, was dan ook geen enkel probleem.
 
De sfeer was opperbest. Het was een gezellige en ontspannen bijeenkomst die, volgens aanwezigen, zeker voor herhaling vatbaar is. Dank aan de Diaconie!
    
terug