Leeuwarden omarmt The Passion Leeuwarden omarmt The Passion
 24 OKTOBER 2016
 
De zevende editie van The Passion vindt plaats in Leeuwarden. De stad vormt op 13 april 2017 het decor voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal.


Foto: EO

Burgemeester Ferd Crone: “Leeuwarden heet The Passion van harte welkom! We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein. Dit plein vormt een fantastische decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus”. The Passion vormt voor Leeuwarden de opmaat naar een bijzondere periode, aangezien de stad is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad naar het centrale plein toedraagt.

Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort gastheer voor het televisie-evenement. The Passion wordt komend jaar voor de zevende keer gehouden en is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap.

EO-directeur Arjan Lock: “The Passion heeft in zijn bestaansgeschiedenis een steeds diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat The Passion scherp afsteekt tegen de tijdgeest die aan het veranderen is. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop. Zijn leven, sterven en opstanding zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en hoop.”

KRO-NCRV Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden.”

The Passion, donderdag 13 april 2017, LIVE om 20.30 uur, NPO 1


Bron: EO
terug