Laat je stilzetten met de Bijbel Laat je stilzetten met de Bijbel
 9 JUNI 2017
 
Mensen die op zoek zijn naar rust in hun leven en daarbij open staan voor inspiratie uit de Bijbel, kunnen intekenen op een leesrooster over stilte. Dit zevendaagse rooster is geschreven door verschillende stilte-experts.Mirjam van der Vegt, Elise Lengkeek, Nikolaas Sintobin, Marga Haas en Leo Fijen en bijbelwetenschappers van het Nederlands Bijbelgenootschap laten je kennis maken met de Bijbel.

‘Stilte, waar vind je die, als je dagen gevuld zijn met werk en zorg en als je smartphone altijd binnen bereik ligt? Kloosterweekenden en stilte-retraites zijn niet voor niets populair’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, één van de bijbelwetenschappers die meewerkten aan het rooster. ‘Maar hoe geef je verstilling een plek in je dagelijkse leven? Het stilterooster is een kennismaking met hoe de Bijbel daarbij kan helpen. Net als de schrijver van Psalm 42 vind je daarin rust voor je onrustige ziel.’

Elke aflevering bevat een bijbeltekst, een korte meditatie en een vraag om over na te denken. Het rooster begint bij Genesis 1. Daarna volgen favoriete stilte-teksten van onder meer Eckhart-kenner Marga Haas (Psalm 42) en van schrijfster Elise Lengkeek (de godsverschijning aan Elia, 1 Koningen 19). Mirjam van der Vegt brengt het zwijgen van de vrienden van Job ter sprake. Jezuïet Nikolaas Sintobin geeft een ‘Ignatiaanse meditatie’ over de storm op het meer (Matteüs 14). Bij zo’n meditatie gaat het om verbeelding, inleving en het gebruik van de zintuigen.

Intekenen op het leesrooster gaat via www.debijbel.nl/stilte. Wie zich aanmeldt, krijgt zeven dagen achter elkaar per mail een aflevering toegestuurd.


Bron: NBG
terug