Kerk alleen voor gelovigen? Kerk alleen voor gelovigen?
 25 NOVEMBER 2016
 
Zinzoekers komen niet naar de kerk, omdat ze veronderstellen dat ze volleerd gelovige moeten zijn. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland.Om deze misvatting de wereld uit te helpen lanceert de Protestantse Kerk in Nederland in de maand van de spiritualiteit (januari 2017) de campagne ‘Geloven doe je in de kerk?’.

Natuurlijk is de Protestantse Kerk een geloofsgemeenschap die samenkomt rond het evangelie. Daarom is de kerk ook een plek waar mensen nadenken over het leven, waar ruimte is voor troost, verwondering en twijfel en waar helpen vanzelfsprekend is. En soms ook gewoon een plek om te onthaasten. Je hoeft geen volleerd gelovige te zijn om te mogen komen.

Om heel Nederland dit te laten weten, is deze campagne ontwikkeld. Iedere gemeente kan het campagnemateriaal kiezen dat het beste bij hen past. Op het campagnemateriaal figureren uiteraard mensen die lid zijn van de Protestantse Kerk in Nederland.

Voor gemeenten is het heel eenvoudig om aan te haken bij deze campagne. Een gemeente hoeft alleen het campagnemateriaal te bestellen en vervolgens op een opvallende plek buiten de kerk te plaatsen. De landelijke kerk zal de campagne via de media ondersteunen.


Bron: Protestantse Kerk Nederland
terug