'Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen'

 1 FEBRUARI 2017    MIJNEKE BUURSINK
 
Op donderdagavond, 26 januari, kwamen de vrouwen van de gespreksgroep 'Samen' weer bijeen. De avond met bovenstaand thema was voorbereid door Jeannette Boer en Ine van Wolferen.De koffie en thee staan al klaar op de grote tafel in het gastvrije huis van Jeannette. De kaars wordt aangestoken, Ine leest het verhaal over de vlucht van Jozef, Maria en hun kind Jezus naar Egypte voor en vervolgens zingen we het lied 'Soms droom ik van een dag'.

Daarna pakken we om de beurt een stelling over vluchtelingenproblematiek, die we samen bespreken. Tussendoor eten we heerlijk gebak, voor ons gemaakt door de Syrische vrouw uit het vluchtelingengezin waar Ine taalles aan geeft.

We gaan verder met een papieren vredesduif waarop we onze droom schrijven, die we vervolgens aan elkaar vertellen. Dan is het tijd voor het aansteken van de kleine kaarsjes, gevolgd door een korte stilte.

We sluiten af met het lied 'Ga met God en Hij zal met je zijn'. Onder de indruk van alles wat er deze avond gezegd is, gaan we weer naar huis.
    
terug