Giel Beelen, Bartho Braat en Sylvia Geersen in De Grote Bijbelquiz 2016 Giel Beelen, Bartho Braat en Sylvia Geersen in De Grote Bijbelquiz 2016
 3 OKTOBER 2016
 
In een nieuwe editie van De Grote Bijbelquiz strijden tien prominenten onder leiding van Bert van Leeuwen om de titel ‘Bijbelkenner 2016’.


Foto: EO

Dit jaar gaan Giel Beelen, Bartho Braat, Henk Helmantel, Sylvia Geersen, Gert-Jan Segers, Zarayda Groenhart, Zihni Özdil, Jan Rot, Ellen Deckwitz en Inez van Oord de spannende strijd met elkaar aan. De quiz is voor het eerst een week lang elke werkdag te zien. Na vijf voorrondes vindt op zaterdag 8 oktober een grote finale plaats. De kennisquiz laat zien dat het meest verkochte boek nog steeds zichtbaar en voelbaar is in onze cultuur en samenleving.

Humor, psychologie en filosofie, natuur, politiek en muziek komen allemaal terug in de Bijbel. In de Grote Bijbelquiz geven meer dan vijftien experts korte introducties bij thema’s die raken aan hun vakgebied. Zo vertelt Bram Bakker meer over de heilzaamheid van vergeven, geeft Remco Veldhuis zijn visie op liefde en dood en geeft Ellie Lust een toelichting op hoe je als politie orde kunt handhaven; met geweld of het woord. Ook boswachter Arjan Postma, radio- en tv-presentator Gerard Ekdom, meteoroloog Reinier van den Berg en schrijver Franca Treur delen hun expertise. EO-presentator Bert van Leeuwen stelt vragen over deze onderwerpen die de prominenten moeten beantwoorden. Bijbelwetenschapper Janneke Stegeman, Theoloog van het Jaar 2016, helpt de vragen en thema’s tijdens de quiz te duiden. In vijf voorrondes (van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober) strijden de prominenten tegen elkaar. Iedere aflevering valt één kandidaat af. Tijdens de finale op zaterdag 8 oktober nemen de vijf overgebleven kandidaten het tegen elkaar op: wie is de Bijbelkenner van 2016?

De Grote Bijbelquiz, 3 t/m 8 oktober, 19.55 en 20.30 uur, NPO 2


Bron: EO
terug