Feestelijke inwijding van een vleugel

 3 OKTOBER 2017    KORS JAN SNOEIJ
 
Na de zeer geslaagde verbouwing van de Hippolytuskerk was er nog één wens bij de Protestantse Gemeente: kunnen beschikken over een piano. Deze wens is nu in vervulling gegaan.Naast het monumentale Knipscheer-orgel (gebouwd in 1870) is er nu ook een vleugel aangeschaft. Het betreft een volledig gereviseerd instrument uit 1930 van de Duitse bouwer Grotrian-Steinweg. Door deze gedurfde investering zijn de muzikale mogelijkheden van de Hippolytuskerk beduidend veelzijdiger geworden. De verwachting is dan ook dat deze vleugel zeer frequent zal worden ingezet, niet alleen in zondagse kerkdiensten maar ook in niet-kerkelijke vieringen of bijeenkomsten.

De nieuwe culturele aanwinst voor Wieringen zal op feestelijke wijze in gebruik worden genomen tijdens twee evenementen:

Vesper en gemeentemaaltijd op 29 oktober van 16.00 uur tot ± 18.30 uur
Op zondag 29 oktober zal de vleugel een prominente rol krijgen in de vesper die het thema ‘klanken van stilte’ heeft. Aanvang 16.00 uur. Lees meer...

Open Pianisten Podium op 5 november van 14.30 uur tot ± 17.00 uur
Op zondagmiddag 5 november wordt een Open Pianisten Podium georganiseerd. Vanaf 14.30 uur staat de deur van de kerk open en zal de vleugel bespeeld worden, zodat deze culturele aanwinst voor Wieringen kan worden bewonderd. Afhankelijk van het aantal pianisten dat zich aanmeldt, eindigt het evenement om ± 17.00 uur.

Iedereen is niet alleen welkom om te komen luisteren! Het klavier staat ook open voor belangstellenden om er iets te spelen. Met uitzondering van de vlooienmars is elke bijdrage van elk niveau welkom. Pop, jazz, klassiek, alles mag, maar alleen na aanmelding per e-mail bij Kors Jan Snoeij. Graag ook vermelden wat je gaat spelen en hoe lang dat ongeveer duurt.

Aan het einde van de middag (vanaf ± 16.00 uur) zal in elk geval sonate nr. 8 (de ‘Pathetique’) van Beethoven worden gespeeld en het evenement wordt afgesloten met een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde feestelijke wals voor orgel en piano. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Een ieder is hartelijk welkom om te komen spelen en/of luisteren.
    
terug