Expositie veertigdagentijd

 14 MAART 2018
 
De WEX (werkgroep exposities) heeft een expositie ingericht met schilderijen van Willem van den Heuvel. Deze expositie vindt plaats gedurende de veertigdagentijd in de Hippolytuskerk.Willem van den Heuvel, geboren in 1970 in Rhoon (recht onder Rotterdam) en opgegroeid in en rond Werkendam, woont momenteel in Hardinxveld-Giessendam (enkele kilometers west van Gorinchem). In het dagelijkse leven is hij bouwkundig adviseur en architect. Een aantal jaren geleden besloot hij zijn al op de middelbare school sterk ontwikkelde teken- en schildervaardigheid tevens meer op het artistieke vlak te ontwikkelen.

Naast tekenen en schilderen heeft hij zich ook op glaskunst gericht. Zo heeft hij onder meer een raam in de protestantse kerk van zijn woonplaats ontworpen.

Hij schildert voornamelijk met acryl. Dikwijls met toevoeging van korrelig materiaal waardoor een reliëfstructuur ontstaat. Kleurrijk en expressief. Onderwerpen komen vaak uit het dagelijks leven en het nieuws. Vanuit ‘beleving’ verdiept hij zich in het onderwerp en daaruit groeit een beeld. Soms met een Jeroen Bosch karakter.

Bij nauwkeurig kijken is er veel in zijn werk te ontdekken. De eigen toelichtingen bevatten regelmatig Bijbelse aanhalingen.

De expositie werd op 24 februari geopend omlijst met pianospel door John Numeijer. Bekijk hier de foto's.

De expositie loopt tot en met 2 april, tweede paasdag, en is geopend op zaterdagen en zondagen van 13.30 uur tot 17.00 uur. Uitgezonderd zondagen waarop door de SKAH een concert is georganiseerd (25 februari en 25 maart). De toegang tot deze expositie is zoals gebruikelijk gratis. U bent van harte welkom!
    
terug