Elfstedentocht met de Samenleesbijbel Elfstedentocht met de Samenleesbijbel
 25 APRIL 2016
 
It giet oan! Het NBG organiseert dit voorjaar de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht kunnen kinderen ervaren hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt.Op meer dan 11 plekken in Friesland kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar op 28 mei met hun (groot)ouders interactieve activiteiten volgen, gebaseerd op de Samenleesbijbel. Met elkaar ‘kluun’ je van stad naar stad, en van opdracht naar theatershow. Verwacht: allerlei doe-opdrachten, natuurkundige proefjes, liedjes en spelletjes, gebaseerd op de nieuwe Samenleesbijbel.

Programma
Op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard word je even net als David een schaapherder. Je kunt lammetjes optillen en de kudde begeleiden. Bewonder het lokale kunstwerk “De wonderbare visvangst” in Hindeloopen en maak meteen een eigen schilderwerk. Geniet in IJlst van een theatershow over het scheppingsverhaal, opgevoerd door een professioneel theatergezelschap. Rijd een rondje om de gracht met een echte ponykar. Bekijk alle activiteiten.

Praktisch
Op 28 mei worden er op meer dan 11 plekken in Friesland verschillende workshops gegeven. Elk uur start een workshop, gericht op kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De toegang voor alle workshops is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. 


Bron: Nederlands Bijbelgenootschap


 
terug