Verjaardagsfeest Ids elluv!

 29 JANUARI 2019    RALPH & JANTINA
 
Ids zijn verjaardag is gevierd en wel in de kerruk!De ouders gingen de ene kant op, de gewone ingang naar boven. De tien jongens gingen (met zaklamp) via de oude trap de toren in naar 'het Torenhonk', waar we elkaar weer ontmoetten. Nadat alle ouders weer vertrokken waren, werd er gezongen, cadeautjes gegeven en een cake opgepeuzeld.

Toen werd het tijd voor de zwerftocht door de donkere kerk. Door de toren, langs de klokken (die we vijf uur hoorden slaan), naar het gewelf (het orgel onder hen werd erg griezelig bespeeld). Ook mocht het orgel uitgeprobeerd worden. Door naar de kerkzaal (waar gestampt mocht worden), naar de achteruitgang, het kerkhof over en weer het gebouw in naar 'het Torenhonk'.

De film 'De klokkenluider van de Notre Dame' stond klaar. Deze was erg toepasselijk. Halverwege de film werd de opgehaalde patat opgegeten. Na de film hebben we de kinderen weer naar huis gebracht.

We waren zoet van 16.00 tot 20.00 uur en ook omdat de kerk vanaf vijf uur (door de korte dagen) donker was en door de zelf meegenomen zaklampen was het een groot succes! De reacties waren lovend onder andere doordat het een totaal andere locatie was.

Met dank aan onze vrienden, die door hun extra ogen en kennis over de kerk goed van pas kwamen!

Wilt u ook eens een andere locatie voor een verjaardagsfeestje en denkt u aan de kerk? Vraag naar de mogelijkheden aan de beheerders: beheerder@pgwieringen.nl
    
terug