Huifkartocht met Wieringer statushouders

 29 JULI 2017    LEONIE PERTON
 
Zaterdag 8 juli heeft Stichting Present Hollands Kroon namens de kerken op Wieringen, in samenwerking met Poldertours, een huifkartocht over Wieringen gemaakt met Wieringer statushouders.Met een groep van twaalf personen en een aantal vrijwilligers hebben we genoten van het mooie landschap dat Wieringen te bieden heeft. Het was een prachtige dag met mooi weer. Ben Tops, gastheer van Poldertours, kon ons veel vertellen over de geschiedenis van het voormalige eiland.

Tijdens de tour werden we verwelkomd bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Na het drinken van een kop koffie of thee kregen we een rondleiding, verzorgd door Jannie Slotboom. Zij heeft ons op enthousiaste wijze veel moois kunnen vertellen over de vroegere leefwijze van de Wieringers.

De reis werd vervolgd naar de haven van Den Oever, waar we de dag hebben afgesloten met heerlijke kibbeling en voor de fijnproevers een zoute haring bij Viscentre ‘t Wad. We kijken terug op een mooie dag en hopen dat de statushouders op Wieringen wat meer te weten zijn gekomen over het prachtige Wieringen.

Leonie Perton is projectbegeleider Wieringen bij Stichting Present Hollands Kroon.
 
Bekijk het fotoalbum 'Huifkartocht'.
    
terug