Met de muziek mee

 1 JUNI 2017    MIJNEKE BUURSINK
 
'Met de muziek mee' was het thema van de ontmoetingsmiddag op vrijdag 12 mei. En muziek werd er gemaakt!Maar eerst werden alle gasten ontvangen met koffie/thee en een lekker stuk rabarbertaart. Daarna werden er groepjes van vier gevormd aan de hand van stukjes van een afbeelding die samen een muziekinstrument vormden.

De groepjes kregen een scorelijst waarop ze geacht werden de antwoorden in te vullen. Allereerst was het tijd voor het fluitensemble; een groep van vijf vrouwen die allemaal een fluit bespeelden: een basblokfluit, twee tenorblokfluiten, een altblokfluit en een dwarsfluit. Ze floten tien liedjes die geraden moesten worden. Die waren niet allemaal even gemakkelijk! De volgende opdracht was de goede naam bij foto’s van muziekinstrumenten zetten, ook al zo lastig. De laatste opdracht was liedjes noemen bij de diverse voorwerpen die op tafel uitgestald lagen.

De groepjes gingen fanatiek aan de gang waarbij afkijken bij elkaar niet werd geschuwd. Onder het genot van een frisje of wijntje was er nog tijd voor een woordzoeker. Deze middag werden de hersens pittig gekraakt! Maar de beloning, een heerlijke broodmaaltijd voorafgegaan door zelfgemaakte tomaten- of groentesoep, maakte veel goed.

Iedereen was van mening dat dit een ontmoetingsmiddag met een gouden randje was!

Bekijk hier meer foto's.
    
terug