Kaarsen, kralen en een verhaal

 19 DECEMBER 2016    MIJNEKE BUURSINK
 
De laatste bijeenkomst van de gespreksgroep 'Samen' was bij Joke Meijboom thuis. Bij haar zouden we immers kerstversiersels gaan maken: leuke armbandjes voor onszelf, zodat we opgetuigd de kerst in konden.


Foto: Titia Lont

Joke had alles supergoed georganiseerd. Er lagen heel veel kralen op tafel en verder was er voor iedereen een plankje met daarop de juiste afmeting voor een armband. Dat alles lag klaar op handige doekjes waardoor de kralen niet weg zouden rollen. Joke vertelde dat we het beste eerst een armbandje konden samenstellen en daarna pas rijgen.
 
Maar allereerst begonnen we natuurlijk met het aansteken van de kaars. We dachten daarbij aan de vrouwen die deze avond tot hun spijt verhinderd waren.
 
Daarna begon het armbandjes-avontuur en mensen, wat was het leuk! Joke begeleidde ons hierbij en vertelde dat wij de eerste groep waren met wie ze dit rijgen van armbandjes deed. Op de achtergrond klonken mooie kerstliederen, gezongen door de Amerikaanse folk/country-rockband Venice. En omdat het al snel kerst zou zijn las Mijneke een kerstverhaal voor.
 
Aan het eind van de avond had iedereen een mooi, persoonlijk armbandje om de pols. Wat ons betreft kan Joke meteen workshops gaan geven!
 
Zoals we gewend zijn, sloten we de avond af met het aansteken van kaarsjes.
    
terug