In memoriam: Kees Klein

 8 FEBRUARI 2016
 
Zaterdag 6 februari is overleden Cornelis Jacob (Kees) Klein.


Kees achter het orgel tijdens de laatste viering in de Ankerkerk op 8 maart 2015

Kees, geboren op 30 maart 1944 en getogen in Den Oever, woonde aan de Havenstraat. Hij bewoonde de boerderij die al eeuwen lang van vader op zoon is overgegaan. Een groot deel van zijn leven bestond uit muziek. Op zijn veertiende is hij als organist begonnen, later was hij cantor, muziekconsulent en dirigent. Op zijn achttiende studeerde hij af aan het conservatorium als kerkorganist. Het Pels-orgel in het koor in de Hippolytuskerk was een geschenk van zijn ouders aan Kees voor zijn behaalde succes.

Hij organiseerde muzikale projecten en stond aan de wieg van het Michaëlskoor en de kinderkantorij. Hij componeerde vele nieuwe liederen en schreef teksten bij een melodie. Vijfendertig jaar hebben vele kinderen op Wieringen op de basisschool muziekles van Kees gehad. Hij leidde rouw- en trouwdiensten voor wie dat wilde. Hij was een geboren verteller over de geschiedenis van Wieringen en de Michaëlskerk. Ook organiseerde hij reizen voor zijn koren naar o.a. Polen. Zij traden daar in diverse kerken op. Twee jaar geleden heeft Kees als dirigent afscheid genomen van zijn koren.

8 november heeft Kees nog een kerkdienst bij ons kunnen begeleiden. Hij was een bevlogen mens. We zullen hem missen. Kees is 71 jaar geworden.
    
terug