Start-Stop Start-Stop
 23 AUGUSTUS 2016    ANDRÉ VERWEIJ
 
Een start-stop systeem voor de kerk? André Verweij, predikant van de Dorpskerk in ‘s-Gravenzande, denkt dat het ons helpt om tot rust te komen.



Sinds kort rijd ik in een auto met start-stop systeem. Als ik bij een verkeerslicht sta, zet ik de versnelling in vrij en laat de koppeling opkomen. De motor schakelt uit. Als het licht groen is, trap ik de koppeling in en de motor start weer.

In het begin werd ik zenuwachtig van het start-stop systeem. Toen de motor afsloeg, dacht ik: zal hij weer starten als het licht op groen springt? Maar na enige tijd ben ik het systeem gaan waarderen. Als ik nu voor een verkeerslicht sta, pauzeer ik zelf ook even.

Wat zou het mooi zijn als het start-stop systeem ook voor de kerk beschikbaar komt. Met de startzondag in aantocht, en alle bijbehorende activiteiten, vergeten we maar al te snel dat we ook regelmatig moeten stoppen om onze rust te nemen.

Een start-stop systeem helpt daarbij. Tijdens de lange rit door het kerkelijk seizoen heen, zijn er bij de kruispunten onderweg steeds pauzemomenten waarop we, net als de motor, even mogen afslaan, om rust te vinden in God.


Bron: Column 'Missionair Oogpunt' (Protestantse Kerk Nederland)


 
terug