Even voorstellen: Greet Bijl

In de dienst van zondag 11 juni werd medegedeeld, dat er een tijdelijke pastor is aangenomen. Het ging over mij. Greet Bijl. Ik hoef mij niet zo heel erg voor te stellen, want ik kom al sinds 1992 met regelmaat in de gemeente om voor te gaan in de eredienst. En vanaf nu kom ik dus ook met regelmaat voor de pastorale dienst. Ik kom bezoeken brengen.
 
Iets over mijzelf. Ik ben geboren in Zuid-Beijerland, in de Hoekse Waard, maar na de watersnood in 1953 verhuisden we naar Noord-Holland. Ik ben in Hoorn opgegroeid, naar school, kinderclub, catechisatie en zang gegaan. Daar heb ik ook mijn eerste stappen gezet op het kerkelijk erf als ambtsdrager, contactpersoon, ouderling en diaken. In die volgorde.

Toen ik halverwege 30 jaar was, ben ik gaan studeren in deeltijd in Utrecht. Daar heb ik theologie gestudeerd en ben daarna in Beverwijk als ouderenpastor gaan werken.
 
Mijn preekconsent dateert van het vroege voorjaar van 1992. Sindsdien ga ik voor in verschillende kerken in Noord-Holland. Zo ben ik ook in Hippolytushoef terecht gekomen. Ik werd gevraagd door meneer Montsma. Zo is het begonnen.
 
Vorig jaar bereikte ik de pensioengerechtigde leeftijd en dan houdt je baan op. Dat vond ik verdrietig, ik had en heb nog steeds de inspiratie, motivatie en energie om door te gaan. Soms is het moeilijk werk, maar het is vooral mooi en goed om met elkaar te zoeken naar wat je ten diepste toe beweegt. In verwarrende situaties kan het gebeuren, dat je God heel dichtbij ervaart.

Het is een zegen om dit werk te mogen doen. De nabijheid van God zoeken en bemerken. Juist daarom ben ik blij met de vraag van de kerkenraad om bij u in de gemeente het pastorale werk op te pakken.

Ik zal er in principe één dag per week zijn, op de donderdag. Maar als het nodig is kom ik wanneer het nodig is. Ik ben natuurlijk te bereiken door uw kerkenraad. Maar u kunt mij ook gewoon rechtstreeks bellen. Ik ben niet altijd thuis, maar de voicemail staat er altijd op. Als u inspreekt kan ik u terugbellen, en dat doe ik ook. Mijn adres en telefoonnummer staan onder dit artikel.

Ik hoop dat we een goede tijd zullen hebben met elkaar. Daar heb ik trouwens alle vertrouwen in.
 
Drs. M. Bijl
Jan van Polanenstraat 258
1962 XJ Heemskerk
 
Tel: 0251 272606
E-mail 
terug