Adventskalender 2016: dagelijkse inspiratie via e-mail Adventskalender 2016: dagelijkse inspiratie via e-mail
 25 NOVEMBER 2016
 
Waar denk je aan bij de maand december? Juist: Sinterklaas, kerstborrels en volle winkels. Maar is dat echt waar het in deze tijd om gaat? Het leesrooster van debijbel.nl zet je dagelijks even stil bij advent.In de christelijke liturgie hebben de vier weken voor Kerst de naam ‘advent’ gekregen. Letterlijk betekent dat ‘komst’.

In het Oude Testament wordt steeds weer de komst van een koning aangekondigd die vrede en gerechtigheid zal brengen. Christenen geloven dat die koning al gekomen is in de persoon van Jezus. Maar als we om ons heen kijken, is vrede soms nog ver te zoeken. Tijdens advent nemen we daarom een houding van verwachting aan. We laten ons opnieuw aansteken door de hoop die in het Oude Testament gewekt wordt: God blijft omzien naar zijn wereld. Uiteindelijk brengt hij vrede en gerechtigheid voor iedereen.

De digitale adventskalender van debijbel.nl neemt je mee in die verwachting. We kijken naar de belangrijkste voorouders van Jezus, naar de beloftes van het Oude Testament en naar de manier waarop hij in het Nieuwe Testament wordt aangekondigd.

Schrijf je nu in voor het leesrooster en ontvang vanaf 27 november tot aan kerst iedere dag via e-mail een bijbeltekst (naar keuze uit de Bijbel in Gewone Taal of de Nieuwe Bijbelvertaling) met een korte uitleg en een vraag om zelf mee aan de slag te gaan. Zo word je dagelijks stilgezet bij de verwachting die in de naam ‘advent’ schuilt.

Ga naar de homepage van debijbel.nl en schrijf je in via het blok rechtsonder.


Bron: NBG
terug